ALLSHIELD

AllShield

Brandbescherming voor Infrastructuur

Bescherming beton tegen brand

Video afspelen over Compliance-AllShield-Dutch-Company

Bij AllShield Coatings hebben we ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen voor de bescherming tegen brand. Of het nu gaat om dakbedekking of EPS onze innovatieve coatings verhogen de veiligheid en verminderen het risico op structurele schade door brand.

De afgelopen jaren hebben wij een nieuwe versie van onze minerale coating ontwikkeld die toegepast kan worden als brandwerende coating op beton beton in parkeergarages, industriële gebouwen of andere structuren.

Beton beschermd tot 1300 graden

We hebben onze coatings uitvoerig getest. In een recente proef werd 10 cm dik beton voorzien van een laag AllShield Blue-coating. Dit werd vervolgens drie uur lang blootgesteld aan een hitte van 1300 graden Celsius. Ondanks deze intense hitte, bleef het beton aan de achterkant koel genoeg om aan te raken zonder brandwonden te veroorzaken. De kerntemperatuur van het beton kwam niet boven de 350 graden Celsius uit, wat aantoont dat onze AllShield-coating het beton effectief beschermt tegen extreme hitte.

Het probleem van brand in infrastructuur

Brandveiligheid is een cruciaal aspect in alle soorten infrastructuur, van parkeergarages tot industriële gebouwen. Dit geldt in het bijzonder voor locaties waar brandbare materialen zoals lithium-ion batterijen van elektrische auto’s aanwezig kunnen zijn. Eenmaal ontstoken, kunnen deze branden bij temperaturen tot 1000 graden Celsius, wat aanzienlijke schade kan toebrengen aan de structuur van een gebouw. Bovendien kan het blussen van een dergelijke brand leiden tot giftige dampen, wat een extra risico vormt voor brandweerlieden en omstanders. Daarom is het essentieel om passende beschermingsmaatregelen te nemen.

Samenwerken met AllShield

Bij AllShield zijn we vastbesloten om onze oplossingen voortdurend te testen en te verbeteren. We nodigen branddeskundigen, verzekeraars, eigenaren en beheerders van infrastructuur uit die geïnteresseerd zijn in samenwerking om contact met ons op te nemen. We zijn ervan overtuigd dat onze oplossingen een belangrijke rol kunnen spelen in het verhogen van de veiligheid en we kijken ernaar uit om samen te werken met partners die deze visie delen.

Voor meer informatie over onze brandbeschermingsoplossingen, neem contact met ons op.

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.