ALLSHIELD

AllShield

Onbrandbare dakcoating voor daken met zonnepanelen

AllShield onbrandbare coating voorkomt dakbrand

Externe risico’s zoals vliegvuur en kortsluitingen bij zonnepanelen verhogen het brandgevaar op daken met brandbare materialen zoals bitumen, PVC en isolatie. AllShield’s onbrandbare coating beperkt de verspreiding van brand door het voorkomen van ontbranding van dakbedekking en isolatie. Dit vermindert de brandstof voor het vuur, waardoor het zichzelf dooft voordat het onbeheersbaar wordt. Het filmpje toont hoe de coating effectief een grotere brand voorkomt, de brandbare dakbedekking onder het zonnepaneel wordt beschermd door de laag AllShield Blue. Test – in samenwerking met Kingspan – tonen een Fire spread en Figra van nul! aan.

Video afspelen

Brandbescherming en levensduur verlenging van bitumen en PVC daken

De groeiende populariteit van zonnepanelen op platte daken benadrukt het brandrisico van bitumen en PVC dakbedekkingen. Verzekeraars stellen daarom strengere brandveiligheidseisen. AllShield Blue is een op mineralen gebaseerde, milieuvriendelijke, innovatieve dakcoating die brandbescherming biedt en de efficiëntie van zonnepanelen verhoogt. De coating scoort A1 in brandtesten – is dus onbrandbaar –  en voorkomt vuurverspreiding.

AllShield Blue kan op de bestaande dakbedekking gespoten worden, waardoor verwijdering van dakbedekking niet nodig is. Dit maakt het een prijsbewuste en milieuvriendelijke oplossing voor het aanpakken van bitumen en PVC daken.

 

Video afspelen over partner

NEN Normen brandveiligheid van daken

Onze coating heeft tests ondergaan om te beoordelen in hoeverre deze bijdraagt aan het voldoen aan relevante NEN-standaarden.

Dit omvat testen volgens NEN 6063:2019, een norm die de experimentele bepaling en classificatie regelt van hoe brandgevaarlijk daken zijn bij blootstelling aan vliegvuur en beperkte warmtestraling. Daarnaast zijn er tests uitgevoerd voor de – nog in ontwikkeling zijnde – NEN 7250 norm. Deze norm stelt prestatie-eisen en vermeldt (verwijzingen naar) testmethoden voor de bouwkundige aspecten van zonne-energiesystemen, zowel als geïntegreerd onderdeel van of als apart element op de dak- en gevelconstructies van gebouwen.

Download de testen die door AllShield gedaan zijn

Voor Allshield zijn veel testen gedaan, de belangrijkste kan je hieronder vinden:

NEN 7250 door KIWA en Tronet

Winduplift test door KIWA

Efectis A1, onbrandbare coating

 

Beslisboom zonnepanelen op een (brandbaar) dak

Burghgraef van Tiel, expert in risico-inspecties, risk management, preventieadvies en opleidingen, heeft een leidraad ontwikkeld voor zonnepaneel installaties met extra brandrisico. Deze leidraad benadrukt het gebruik van een 4 mm dikke A1 brandveilige coating, waar AllShield Blue aan voldoet. 

Het bijgevoegde schema is ontworpen om bedrijven, verzekeraars en leveranciers van zonnepanelen te assisteren bij de besluitvorming over de noodzaak van AllShield Blue voor het verzekerbaar maken van zonnepanelen op daken. Dit schema steunt op de aanbevelingen van risico-expert Burghgraef van Tiel, die regelmatig advies uitbrengt aan verzekeringsmaatschappijen.

Lees meer over AllShield onbrandbare coating

FAQ AllShield onbrandbare dakcoating

De meest gestelde vragen over AllShield Blue en het coaten van een dak zodat het brandveilig wordt vindt u hier.

Neem contact met mij op

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.