AllShield

AllShield

Algehele resistentie van bitumen – en PVC dakbedekking tegen vuur

Algehele resistentie van bitumen – en PVC dakbedekking tegen vuur

Het blijkt dat platte daken een lage resistentie hebben tegen vuur. Deze problematiek is sinds kort weer duidelijker geworden met het plaatsen van PV panelen op de daken. Dit geldt zowel voor daken met een bitumen als met een PVC dakbedekking. 

Verzekeringsmaatschappijen stellen heden strengere eisen aan het vuurbestendigheidssysteem van platte daken.

Op verzoek van diverse firma’s heeft AllShield een applicatiesysteem om een brandwerende laag/coating op bestaande – en nieuwe industriële daken aan te brengen ontwikkeld. Het systeem bestaat uit een viertal subunits:

–             Het opvoersysteem waarbij vanuit 1000 ltr. vaten de AllShield Blue minerale coating met hoge druk pompen tot op het dak wordt gebracht.

–             De speciale voedingspompen die de coating naar de rijdende robot verpompen.

–             De zelfrijdende robot die de AllShield Blue tegelijkertijd met een glasvliesnet in een gelijkmatige laagdikte op het platte dak aanbrengt.

–             Een spuitunit voor het aanbrengen van de primer en de afwerking van de dakranden en dakdoorvoeren.

Uit vele brandtesten is gebleken dat het systeem met AllShield Blue, met zelf een A1 klasse aanduiding, als coatinglaag meer dan uitstekend scoort en dat vuurverspreiding op het platte dak tot het verleden behoort.

Naast de brandtesten, zowel uitgevoerd bij KIWA in Gorkum als bij Tronet in Enschede, heeft het systeem de noodzakelijke testen als dakbedekking doorstaan o.a. de winduplifttest, beloopbaarheid en de eventuele negatieve invloeden op de bestaande dakbedekking.

Gezien het feit dat AllShield Blue een volledig uit mineralen vervaardigd product is heeft het geen last van de UV en verder verlaagt het door de witte kleur de temperatuur van het dak met minimaal 20°C.

AllShield start deze maand met het aanbrengen van de eerste lagen AllShield Blue op een aantal daken. Per 20 maart 2023 zal het nieuwe systeem volledig worden uitgerold in Nederland.

AllShield-industriële-bouw-dak-industrie

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.