AllShield

AllShield

AllShield Blue: De nieuwe oplossing voor het beperken van PV-Branden

AllShield Blue: De nieuwe oplossing voor het beperken van PV-Branden

In het klimaat van technologische vooruitgang waarin we leven, hebben duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, elektrische fietsen en auto’s een onmiskenbare impact op onze wereld. Deze technologieën dragen bij aan onze inspanningen om klimaatverandering te bestrijden en helpen ons minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Echter, deze innovaties brengen ook nieuwe en unieke uitdagingen met zich mee, zoals het blussen van branden die in deze apparaten kunnen ontstaan.

De complexiteit van zonnepaneel brandbestrijding

Traditionele brandbestrijdingsmethoden voldoen niet aan de behoeften van deze unieke situaties. Bij zonnepanelen kan het gebruik van water, dat normaal een betrouwbaar blusmiddel is, leiden tot risico’s van elektrocutie en zelfs tot een verhoogde brandintensiteit. Evenzo blijkt schuim, een ander veelgebruikt blusmiddel, vaak ineffectief op zonnepanelen. De gladde oppervlakken van de panelen zorgen ervoor dat het schuim er gemakkelijk af glijdt, waardoor het vuur ongestoord kan blijven branden.

Het Belang van Opleiding en Preventie

De snelle technologische vooruitgang in duurzame energie betekent dat brandweerlieden mogelijk niet voldoende zijn opgeleid om deze specifieke soorten branden effectief te bestrijden. Het is essentieel dat we deze uitdaging erkennen en aanpakken door middel van uitgebreide opleiding en preventieve maatregelen.

Preventie speelt een cruciale rol in deze uitdaging. Regelmatige inspecties en onderhoud van zonnepanelen en accu’s kunnen potentiële problemen vroegtijdig opsporen en zo branden voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om veiligheidsrichtlijnen te volgen bij de installatie van deze apparaten, zoals het vrijhouden van brandbare materialen in de buurt van zonnepanelen.

AllShield Blue: Een Baanbrekende Oplossing

Gelukkig brengen technologische vooruitgang en innovatie ook oplossingen. Een daarvan is AllShield Blue, een revolutionair coatingmateriaal dat specifiek is ontworpen voor bitumendaken. Deze coating biedt een extra laag bescherming bij branden. In het geval van een zonnepaneelbrand, beperkt AllShield Blue de schade tot alles wat boven op het dak staat. Alles onder het dak blijft veilig.

AllShield Blue vertegenwoordigt een significante vooruitgang in brandbeveiliging en biedt een effectieve oplossing voor de uitdagingen die gepaard gaan met branden van zonnepanelen. Door onze daken te beschermen met AllShield Blue, kunnen we de veiligheid van onze gebouwen en de mensen die erin wonen en werken aanzienlijk verbeteren.

Terwijl we blijven streven naar technologische vooruitgang en duurzaamheid, is het belangrijk om te erkennen dat deze vooruitgang ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Door te investeren in innovatieve oplossingen zoals AllShield Blue, kunnen we deze uitdagingen effectief aanpakken en een veiligere toekomst voor ons allemaal creëren.

Bel ons voor meer informatie
Het is tijd om een proactieve stap te zetten in de richting van veiligheid en duurzaamheid. Bezoek onze website of neem contact op met onze experts voor meer informatie over hoe AllShield Blue kan bijdragen aan de veiligheid van uw eigendommen en geliefden. Laten we samenwerken aan een veiligere, duurzamere toekomst.
 
 

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.