AllShield

AllShield

Bescherming van beton in parkeergarages tegen brandende elektrische auto

Bescherming van beton in parkeergarages tegen brandende elektrische auto

Bij AllShield Coatings hebben we een baanbrekende oplossing ontwikkeld die beton in parkeergarages beschermt tegen de hitte van brandende elektrische auto’s. Deze innovatie verhoogt de veiligheid in parkeergarages en vermindert het risico op structurele schade door brand.

Onze testresultaten

We hebben onze coating uitvoerig getest. In een recente proef werd 10 cm dik beton voorzien van een 1 cm dikke laag AllShield-coating. Dit werd vervolgens drie uur lang blootgesteld aan een hitte van 1300 graden Celsius. Ondanks deze intense hitte, bleef het beton aan de achterkant koel genoeg om aan te raken zonder brandwonden te veroorzaken. De kerntemperatuur van het beton kwam niet boven de 331 graden Celsius uit, wat aantoont dat onze AllShield-coating het beton effectief beschermt tegen extreme hitte.

Het probleem van brandende elektrische Auto’s in parkeergarages

Elektrische auto’s zijn een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering, maar ze brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Een van deze uitdagingen is het verhoogde risico op branden in parkeergarages. Elektrische auto’s maken gebruik van lithium-ion batterijen, die in zeldzame gevallen kunnen ontbranden en zeer moeilijk te blussen zijn. Eenmaal ontstoken, kan een lithium-ion batterij branden bij temperaturen tot 1000 graden Celsius, wat aanzienlijke schade kan toebrengen aan de betonnen structuur van een parkeergarage. Bovendien kan het blussen van een dergelijke brand leiden tot giftige dampen, wat een extra risico vormt voor brandweerlieden en omstanders. Daarom is het essentieel om passende beschermingsmaatregelen te nemen.

Samenwerken met AllShield

Bij AllShield zijn we vastbesloten om onze oplossing voortdurend te testen en te verbeteren. We nodigen eigenaren van parkeergarages uit die geïnteresseerd zijn in samenwerking om contact met ons op te nemen. We zijn ervan overtuigd dat onze oplossing een belangrijke rol kan spelen in het verhogen van de veiligheid in parkeergarages en we kijken ernaar uit om samen te werken met partners die deze visie delen.

Voor meer informatie over onze betonbeschermingsoplossing, neem contact met ons op.

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.