AllShield

AllShield

Brandveilig dak en zonnepanelen: Bescherming tegen brandrisico’s

Brandveilig dak en zonnepanelen: Bescherming tegen brandrisico’s

Zonnepanelen zijn een populaire en duurzame energiebron. Echter, zoals met alle technologieën, zijn er risico’s verbonden aan het gebruik ervan, waaronder het risico op brand. In dit artikel onderzoeken we het belang van een brandveilig dak bij het gebruik van zonnepanelen en hoe u zich kunt beschermen tegen mogelijke brandrisico’s.

Zonnepanelen en Brand: Recente Incidenten


Recente branden in plaatsen zoals Dordrecht, Alblasserdeam en Krabbendijke hebben aangetoond dat branden met zonnepanelen kunnen voorkomen. Veel van deze branden zijn veroorzaakt door technische fouten in de connectoren, die een vlamboog kunnen veroorzaken en tot brand kunnen leiden.

Brandveilig Dak: Bescherming Tegen Brand met Zonnepanelen


Een brandveilig dak is essentieel bij het gebruik van zonnepanelen. Hier zijn enkele redenen waarom:

1. Mensenwerk en Technische Fouten: Zowel de installatie als de technologie zelf kan fouten bevatten. Een brandveilig dak kan een cruciale rol spelen in het beschermen van uw eigendom.
2. Brandwerendheid: Een brandveilig dak kan de verspreiding van een brand vertragen of zelfs stoppen, waardoor u meer tijd heeft om te reageren.
3. Compliance met Normen: Het voldoen aan brandveiligheidsnormen zoals de NEN 7250 is een teken van verantwoordelijkheid en zorg voor de veiligheid van uw eigendom.

In-Dak vs. Op-Dak Zonnepanelen: Brandrisico’s


Er is een significant verschil in brandrisico tussen in-dak en op-dak zonnepanelen. Bij in-dak systemen is het brandgevaar groter, terwijl bij op-dak systemen een brandwerende laag het risico vermindert.

Conclusie: Brandveilig Dak en Zonnepanelen


Branden met zonnepanelen zijn niet volledig uit te sluiten. Daarom is het verstandig om een brandveilig dak te hebben. Het aanleggen van zonnepanelen blijft mensenwerk, en techniek kan fouten bevatten die tot brand leiden. Door te investeren in een brandveilig dak en te zorgen voor een correcte installatie, kunt u genieten van de voordelen van zonne-energie, wetende dat u voorbereid bent op het onverwachte.

Zonnepanelenbrand verspreidt glasdeeltjes

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.