AllShield

AllShield

AllShield Blue en NEN 6063:2019

AllShield Blue en NEN 6063:2019

De NEN 6063 bepaalt en klasseert hoe gevaarlijk een dak is bij blootstelling aan vliegvuur en beperkte warmtestralingsintensiteit. In het Bouwbesluit staat dat dakbedekkingsystemen brandveilig moeten zijn en hierbij wordt gerefereerd aan NEN 6063. Brandveilige dakbedekkingsystemen die KOMO-gecertificeerd zijn voldoen meestal aan deze normen. NEN 6063 heeft dus betrekking op de brandveiligheid van dakbedekkingssystemen

 

AllShield Blue is onze hoogwaardige, beloopbare coating, versterkt met een minerale glasvezelmat. Deze coating is A1-geclassificeerd en biedt uitmuntende brandwerende eigenschappen om uw dak te beschermen tegen contactbrand, vliegvuur en brandoverslag. Deze coating is door Efectis getest en met een A1-classificatie bevestigd. Daarnaast heeft KIWA de coating volgens de NEN 6063-norm getest voor de integriteit van de volledige constructie.

Het is cruciaal te begrijpen dat, volgens de normen, als één laag van de volledige dakconstructie voldoet, de gehele constructie hiermee in overeenstemming is. De AllShield Blue coating vormt een 3 tot 4mm dikke keramische toplaag die vuurverspreiding voorkomt door het beschermen van bitumen en de onderliggende isolatie tegen ontbranding. Dit beperkt dakbranden tot de brandhaard of houdt ze bovendaks, wat van vitaal belang is voor eigenaren die PV-panelen willen installeren op oudere daken bedekt met bitumen.

Concluderend: door AllShield Blue als aanvullende coating toe te voegen aan uw bestaande dakbedekking met bitumen en EPS, voldoet uw dak aan de gestelde normen. Hierdoor verzekert u niet alleen een superieure bescherming voor uw dak, maar biedt het ook gemoedsrust met betrekking tot de veiligheid van uw pand.

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.