AllShield

AllShield

Tanthof wilde verzekerd zonnepanelen op brandbaar dak

Tanthof wilde verzekerd zonnepanelen op brandbaar dak

 Van brandbaar naar brandveilig: hoe Tennisvereniging Tanthof en AllShield Coatings samenwerken voor een duurzaam en veilig dak


Tennisvereniging Tanthof in Delft had een ambitieus plan: het 200 m² grote dak van hun verenigingsgebouw voorzien van zonnepanelen. Er was echter één groot obstakel. Het dak was gemaakt van bitumen, een brandbaar materiaal, en de verzekeraar wilde daarom geen dekking bieden. Gelukkig kwam AllShield Coatings in beeld met hun innovatieve, brandwerende dakcoating.

Het probleem van een brandbaar bitumen dak

Bitumen daken zijn populair maar brengen een verhoogd brandrisico met zich mee, vooral als er zonnepanelen op worden geplaatst. Verzekeraars stellen daarom steeds strengere eisen aan de brandveiligheid van dergelijke daken. Tennisvereniging Tanthof liep tegen dit probleem aan en zocht naar een oplossing.

De oplossing: AllShield Blue dakcoating

AllShield Coatings biedt met hun AllShield Blue een op mineralen gebaseerde, milieuvriendelijke dakcoating die brandbescherming biedt en zelfs de efficiëntie van zonnepanelen verhoogt. De coating kan direct op de bestaande dakbedekking worden gespoten, waardoor verwijdering niet nodig is. Dit maakt het een kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing.

Voordelen van de coating

1. **Brandveilig en verzekerbaar**: De coating voldoet aan de NEN 6063:2019 norm en scoort A1 in brandtesten.
2. **Verlenging levensduur dak**: De coating vormt een beschermende laag die weersinvloeden vermindert.
3. **Efficiëntere zonnepanelen**: De witte kleur van de coating reflecteert zonlicht, wat de efficiëntie van zonnepanelen verhoogt.

Het resultaat

Dankzij de samenwerking tussen Tennisvereniging Tanthof en AllShield Coatings is het nu mogelijk om het dak van het verenigingsgebouw zowel duurzaam als veilig te maken. De zonnepanelen kunnen worden geplaatst en de verzekeraar biedt nu wel dekking. Een win-win situatie voor iedereen.

Heeft dit blog uw interesse gewekt in het brandveilig maken van uw bitumen dak? Of bent u benieuwd hoe zonnepanelen en brandveiligheid hand in hand kunnen gaan? Neem dan contact op met AllShield Coatings voor meer informatie en een offerte op maat.

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.