AllShield

AllShield

Zonnepanelen verzekeren met Allshield volgens Solarif

Zonnepanelen verzekeren met Allshield volgens Solarif

 

We zijn trots om te delen dat Solarif -dé wereldwijde adviseur voor het certificeren van zonnepanelen en het verzekeren van zonnepaneleninstallaties ons heeft geholpen de unieke eigenschappen van ons product, AllShield Blue, beter te doorgronden. Onze onderlinge gesprekken hebben ons een nieuw perspectief gegeven op de toegevoegde waarde die AllShield Blue dakcoating voor verzekeraars en ieder ander die zich bezighoudt met zonnestroominstallaties biedt.

Unieke Inzichten van Solarif, de grootste onafhankelijke verzekeringskantoor van Zonnepanelen en installaties
Hieronder delen we enkele cruciale inzichten en antwoorden op veel gestelde vragen over waarom onbrandbaarheid zo belangrijk is, zoals gegeven en besproken met Solarif.

Waarom is onbrandbaarheid van je dak belangrijk?
AllShield Blue is uniek omdat het echt A1 gecertificeerd onbrandbaar is. Dit betekent dat de coating de onderliggende brandbare isolatie en dakbedekking afschermt en geen energie aan de brand toevoegt, waardoor deze beperkt blijft, vanzelf uitgaat of zelfs niet eens kan ontstaan. Dit in tegenstelling tot brandvertragende afwerkingen die na korte tijd smeulen en branden alsnog het hele dak en daarmee het volledige object in de brand steken.

Waterdichtheid van het dak
AllShield Blue beschermt de waterdichte dakbedekking onder de coating waardoor deze, in tegenstelling tot een brandvertragende dakbedekking, bij een brand intact blijft. Er kan gewoon met water geblust worden zonder dat het gebouw aan de binnenzijde waterschade krijgt. Belangrijk is wel dat de brandweer de stroom van de installatie afschakelt en met een pulsstraal de brand aanvalt zonder in het bluswater te gaan staan!

Hoe lang kan AllShield Blue tegen welke hitte?
Onze onbrandbare coating zorgt ervoor dat het vuur geen nieuwe brandstof krijgt en dus vanzelf uitgaat. Hierdoor is de vraag hoe lang of bij welke temperatuur het bestand is, eigenlijk niet relevant. Met AllShield Blue op je dak is het net alsof je een metalen vuurschaal plaatst onder een brandend vuur – het vuur wordt ingekapseld en beperkt – en brandt vanzelf uit.

Biedt Scope 12 niet voldoende zekerheid?
Hoewel Scope 12 essentieel is voor het beperken van brandrisico’s , garandeert het geen volledige brandpreventie. Met AllShield Blue maak je je dak inherent veilig, zelfs bij storingen in installaties of externe oorzaken zoals vliegvuur ontstaat geen grote brand.

Beschermt AllShield Blue tegen een vlamboog?
Absoluut, AllShield is bestand tegen de temperaturen die geproduceerd worden in een vlamboog en voorkomt het ontstaan van vuur in de dakbedekking en isolatie.

Beschermt AllShield Blue tegen vliegvuur of brandende voorwerpen die op dak vallen of geworpen worden?
AllShield is uiterst geschikt om branden veroorzaakt door externe bronnen te weerstaan. Onze coating is tot 1300 graden getest, vlamdicht, brandwerend en onbrandbaar. Dus, ongeacht welk brandend materiaal op het dak terechtkomt, zal alleen dat materiaal zelf branden, terwijl het dak en de installatie dankzij AllShield veilig en beschermd blijven.

 

 

Brandwerende dakcoating

Lees meer over brandwerende dakcoating

Brandbescherming infra

lees meer over brandbescherming Infra

Betoncoating

Lees meer over betoncoating

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.