AllShield

AllShield

AllShield dakcoating in Bouwtotaal

AllShield dakcoating in Bouwtotaal

Brandwerende minerale coating onder PV-panelen

Met de enorme groei van het aantal zonnepanelen op daken neemt ook de discussie over de brandveiligheid toe. AllShield Coatings heeft een onbrandbare minerale coating ontwikkeld, die eenvoudig op een bestaande bitumen dakbedekking is te spuiten. De witte kleur van deze ‘AllShield Blue’ reƔecteert bo- vendien zonlicht. Dat resulteert in een hogere energieopbrengst van de PV-panelen en een lagere hittebelasting van het gebouw. Daarnaast verlengt de coating de levensduur van bitumen dakbedekking

Ik heb een sterke motivatie om de bouwsec- tor te innoveren en te verduurzamen”, zegt Olivier Langejan, onder andere directeur business development bij AllShield Coatings. Dit bedrijf is producent van brandwerende coatings die niet alleen gebruikt worden in hun eigen producten, maar ook in die van INpakt, een bedrijf waarvan hij eigenaar is. 

INpakt levert lichte, onbrandbare en schroef- bare gevelpanelen die een traditionele bak- steen uitstraling hebben, allemaal mogelijk  gemaakt door de brandwerende coating van AllShield Coatings. INpakt is inmiddels on- derdeel geworden van AllShield Coatings, dat ook gespecialiseerd is in coatings voor het versterken van prefab bouwcomponenten, betonreparatie coatings en brandwerende coatings voor infrastructuur.

AllShield Coatings werd opgericht door Krijn Leendertse (1944), een gedreven directeur met levenslange wereldwijde bouwervaring. Gedurende zijn carrière zag hij de verwoestende impact die onze huidige bouwmethoden en materiaalgebruik op de aarde hebben. Gedreven door de overtuiging dat er duurzamere alternatieven mogelijk én noodzakelijk zijn, richtte hij in 2014 AllShield Coatings op. “Leendertse ontwikkelde de innovatieve brandwerende coating AllShield Blue, een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid. Deze brandwerende coating maakt het mogelijk om een aanzienlijk groter aantal da- ken te voorzien van zonnepanelen. Daardoor kan er landbouwgrond worden behouden.

SAMENSTELLING EN AANBRENGEN
AllShield Blue bestaat uit natuurlijke mi- neralen, water en een glasvezelvlies. Deze milieuvriendelijke coating loogt niet uit in regenwater en is volledig recyclebaar. Olivier  legt uit: “De coating wordt in drie lagen aangebracht op een bitumen dakbedekking. Eerst spuiten we de basislaag, waarin we een glasvezelvlies plaatsen. Daarop komt een beschermende toplaag. Met een totale dikte van slechts 3 à 4 mm hardt de coating binnen 15 tot 25 minuten uit en is het na 45 minuten beloopbaar. Uiteindelijk is de coating hard als steen, vandaar dat ik het product ook wel  ‘gietsteen’ noem.

BRANDVEILIGHEID EN TOEPASSINGEN De coating is met succes getest op basis van NEN 6063 ‘Bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken’ en NEN 7250 ‘Zonne-energiesystemen – Integratie in daken en gevels – Bouwkundige aspecten’ door Kiwa BDA Testing B.V. en Efectis. De coating kan tem- peraturen tot 1300°C weerstaan. lees meer

Branddag 29 juni 2023
14:00 of 16:00

Demonstratie van onze brandveiligheidscoatings
voor bitumen daken, zonnepanelen, EPS & parkeergarages op onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meld je nu aan. Dan bellen we je voor een afspraak.